Veilig wonen

Veilig wonen

De campagne 'Preventie woninginbraak' van de overheid heeft ons er al genoeg voor gewaarschuwd, we zijn vaak erg slordig wanneer het om de inbraakveiligheid van onze woning gaat. Op de website van deze campagne zijn ook een aantal tips genoemd, die het voor inbrekers moeilijker maken om uw huis in te komen.

Tips om woninginbraak te voorkomen

Wanneer u uw huis verlaat, ook al is het maar voor even, is het belangrijk om de volgende tips in acht te nemen, om de kans op een inbraak te verkleinen:

  1. Draai de deur op slot als u weggaat. Wanneer u de deur alleen maar dichttrekt, en deze niet op slot draait, kunnen inbrekers door middel van alleen een creditcard of een stuk plastic de deur zo open maken. Dit wordt ook wel de flippermethode genoemd.
  2. Zorg dat uw huis er bewoond uitziet. Zorg bijvoorbeeld dat er 's avonds een licht brand, die u eventueel door een automatische schakelaar laat bedienen, zo voorkomt u dat u de hele dag licht moet laten branden als u weg bent. Leg verder ook geen dure spullen, zoals laptops, telefoons, geld en andere waardevolle spullen in het zicht. Dit maakt het voor een inbreker minder aantrekkelijk om in uw huis in te breken. Wanneer u langer afwezig bent kunt u wellicht een afspraak met uw buren maken, of zij een extra oogje in het zeil willen houden wanneer u weg bent.
  3. Sluit alle ramen. Zelfs als u maar heel even uw huis verlaat, is het belangrijk om alle ramen te sluiten. Ook de kleine raampjes op uw wc of het dak. Inbrekers zijn heel snel binnen bij een openstaand raam.
  4. Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. 
  5. Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg. Deze worden door inbrekers vaak gebruikt om via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Wanneer u niet in staat bent om deze weg te halen, is het van belang dat de beveiliging op de hogere verdiepingen in orde is.

Andere soort maatregelen 

Naast deze tips zijn er natuurlijk ook nog andere maatregelen die u kunt treffen om inbrekers af te schrikken, of het minder makkelijk voor ze te maken. U kunt bijvoorbeeld camera's ophangen die alle beweging rondom uw huis registreren. Daarnaast kunt u een alarm installeren, en duidelijk maken voor buitenstaanders (bv. door middel van het ophangen van stickers) dat uw huis beveiligd is met een alarmsysteem, dat gekoppeld is aan een alarmcentrale.

Op de website van de Politie kunt u kijken hoe vaak er de afgelopen tijd bij u in de buurt is ingebroken, of een poging tot inbraak gepleegd is. Alhoewel dit natuurlijk geen garantie is, kunt u wel extra maatregelen treffen als er bij u in de buurt regelmatig wordt ingebroken. 

Beveilig uw huis met WoonVeilig!

WoonVeilig Alarmsysteem

Terug naar overzicht