Grootste fouten bij het verhuizen

De grootste fouten die men maakt bij het verhuizen

Heb je zojuist een huis gekocht of gehuurd en ga je daar binnenkort in wonen? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Het is van belang om zoveel mogelijk op tijd te regelen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Veel mensen schieten in de stress als ze binnen een zeer korte periode moeten verhuizen, waardoor er veel dingen mis gaan. Dit zijn de meest voorkomende fouten waar wij je voor willen behoeden.

1. Geen planning maken

Een verhuizing wordt vaak onderschat en men denkt dat het wel snel geregeld kan worden. Maar dit is niet altijd het geval, want er moeten dingen ingepakt worden, geordend worden, verhuisdozen gekocht worden en nog veel meer. Daarom is het erg belangrijk om ruim van tevoren een lijstje te maken wat er gedaan moet worden, door wie en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen.

2. Geen vervoer regelen

Waarschijnlijk is dit het eerste waar je aan denkt, maar wat je meteen uitstelt naar kort voor de verhuizing. Als je in een flat woont en je hebt een groot bed, bank en tafel, dan wil je dat dit wel in goede staat in je nieuwe woning terecht komt. Daarom is een verhuislift huren erg verstandig. Zo weet je dat alles snel en veilig naar beneden getransporteerd wordt.

3. Te weinig mankracht

Als je geen planning hebt gemaakt (zie punt 1) dan kom je bij dit punt ook in de problemen. Verhuizen kan je niet in je eentje doen, je hebt altijd hulp nodig. Vraag dus ook tijdig aan je vrienden, familie of buren of ze je kunnen en willen helpen. Wellicht heeft iemand nog een busje die je dezelfde dag kunt gebruiken. Dat scheelt jou in ieder geval een paar tientjes voor het huren van een verhuiswagen.

Terug naar overzicht