Energiezuinig interieur

Uw apparatuur en de inrichting van uw huis kunnen bijdragen aan een duurzaam huis. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van een zuinige auto, maar ook kleinere aankopen zoals energiezuinige lampen en energiezuinig witgoed. Hieronder leest u op welke manieren uw interieur en inrichting bij kunnen dragen aan een energiezuinige manier van leven. 

Energiezuinige apparatuur

Energiezuinige apparatuur kan u helpen geld te besparen op uw energierekening, dus het is verstandig om bij een aankoop altijd vooraf het energielabel van uw apparatuur te controleren. Een voorbeeld hiervan zijn energie-besparende lampen. Energie-besparende lampen zijn tegenwoordig vaak gebruikt en liggen overal in de winkel, het is zelfs zo dat sinds 2009 de verkoop ouderwetse gloeilampen verboden is. Dit verbod is ingesteld omdat de gloeilampen erg slecht zijn voor het milieu en in vergelijking met andere lampen maar weinig licht opleveren. Gelukkig zijn er genoeg, milieuvriendelijke, alternatieven voor als u niet in het donker thuis wilt zitten, zoals LED lampen en spaarlampen. De grootverbruikers van energie in een huishouden zijn meestal de koelkast en de vriezer. Het is daarom van belang dat juist deze apparatuur een gunstig energielabel heeft, om het verbruik van energie en de bijbehorende kosten te beperken.

Uw inrichting maakt het verschil 

Ook de inrichting van uw huis kan een verschil maken voor de energierekening. Het is namelijk verstandig om de radiatoren vrij te houden, en hier dus geen spullen zoals een bank of kast voor te plaatsen of er gordijnen voor te hangen. Dit voorkomt dat de warmte wordt opgenomen door die spullen, in plaats van in de kamer te stralen. Dit is een erg simpele aanpassing, maar bij veel huishouden staan er toch vaak spullen voor de bank. Wanneer u deze spullen weghaalt, merkt u al snel dat u de verwarming een stukje lager kunt zetten, voor het zelfde comfort.

Hier leest u alles over (de voordelen van) energiezuinige lampen, waarom u het beste energiezuinig witgoed kunt kopen en hoe een slimme thermostaat u kunt helpen met het besparen van energie. Wat is nou zo'n slimme thermostaat, en welke voordelen levert mij dat op? Lees snel verder! 

Energiezuinige lampen Bij de tips voor energiebesparing, heeft u al gelezen hoe energiezuinige lampen kunnen bijdragen aan geldbesparing. Halogeen en gloeilampen kunnen het best ve... Lees verder Vloerverwarming systeem Het hebben van een warme en comfortabele vloer is essentieel voor elk huishouden. Een vloerverwarmingssysteem is een efficiënte manier om dit te bereiken. In dit artike... Lees verder Je tuin als verlengstuk van je woonkamer? Tegenwoordig zijn tuinen niet langer alleen plekken om te tuinieren, maar ook om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Het idee van een tuin als verlengstuk van je woonkamer ... Lees verder Verschil wandgoten en plintgoten Er zijn best wel wat verschillende opties in kabeldraagsystemen waarmee jij de kabels in je huis of pand vrijwel onzichtbaar kunt maken... Lees verder Duurzame stapelblokken Het aanleggen van een duurzame tuin hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog zelfs, dit kan zelfs heel eenvoudig zijn met behulp van een aantal tips en door gebruik te maken van material... Lees verder Waarom droogbloemen kopen bij de groothandel duurzaam is Als het gaat om duurzaamheid, zijn er veel dingen waarvan we inmiddels weten dat zij een positieve impact maken. Zo kunnen we een betere boiler aanschaffen, elektrisch gaan rijde... Lees verder Grootste fouten bij het verhuizen Heb je zojuist een huis gekocht of gehuurd en ga je daar binnenkort in wonen? Dan zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Het is van belang om zoveel mogelijk op tijd te reg... Lees verder Slimme thermostaat Veel energieleveranciers bieden tegenwoordig een slimme thermostaat aan of een gelijksoortige (gratis) app waar u inzicht hebt in uw energieverbruik. Maar wat is nou zo'n slimme thermostaat en wat kunt u er allem... Lees verder Energiezuinig witgoed/apparaten Ook door middel van het gebruik van energiezuinige apparatuur kunt u geld en energie besparen, dit heeft natuurlijk ook een positief effect op het milieu. Moderne, nieuwe apparatuur verbruikt over het algemeen... Lees verder De Voordelen van PVC Dakgoten Als huiseigenaar is het belangrijk om de juiste beslissingen te nemen bij het kiezen van materialen voor je huis. Een cruciaal onderdeel van elk efficiënt watersyste... Lees verder