Isolatie

Isolatie

Wanneer u uw woning isoleert, zult u hier veel voordelen van hebben. Zonder dat u het doorhebt, gaat er namelijk veel warmte verloren in veel huizen. De warmte ontsnapt bijvoorbeeld via ramen, het dak, buitenmuren of via de vloer. Woningisolatie is hier een oplossing voor. Doordat u door isolatie geld bespaart op de gasrekening, kunt u uw investering al binnen een paar jaar terug verdienen. Daarnaast is dit automatisch ook beter voor het klimaat, een lager gasverbruik betekent minder uitstoot van CO². 

Manieren van isolatie 

Er zijn verschillende manieren waarop u uw woning kunt laten isoleren. Een voorbeeld is het isoleren van de spouwmuren in uw huis, door deze op te vullen met isolatiemateriaal. De eenmalige kosten hiervoor worden geschat op €2000, maar u kunt al rond €550 per jaar besparen op stookkosten, dit betekent dat u uw investering al binnen 4 jaar hebt terug verdiend! Ook het vervangen van het enkel glas door isolatieglas (bijvoorbeeld dubbel glas of HR++ glas) is rendabel. De aanpassing kost voor een gemiddelde eengezinswoning rond de €3500, maar u bespaart hierdoor jaarlijks al gauw €260. Met deze aanpassing bespaart u dus minder geld dan met het isoleren van de spouwmuren, maar ook hiervoor geldt dat deze investering terug verdiend kan worden. Daarnaast levert dubbelglas nog extra voordelen op: u voelt geen kou meer bij de ruiten, de ramen beslaan niet meer aan de binnenkant en u heeft minder last van het geluid van buiten. Een andere manier van isoleren is het isoleren van de vloer van de begane grond. De eenmalige kosten hiervoor worden geschat op €2100, maar u kunt al €200 per jaar terug verdienen door een verminderde gasrekening. Dit is het makkelijkst uit te voeren in huizen met een kruipruimte van minstens 35cm hoog. 

Bent u op zoek naar manieren om uw huis te isoleren, laat u dan op maat informeren wat de beste mogelijkheden zijn voor uw huis.

Terug naar overzicht