Je tuin als verlengstuk van je woonkamer?

Je tuin als verlengstuk van je woonkamer? 3 tips

Tegenwoordig zijn tuinen niet langer alleen plekken om te tuinieren, maar ook om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Het idee van een tuin als verlengstuk van je woonkamer is dan ook populairder dan ooit. Ontspannen wordt extra lekker met Manutti tuinmeubelen. Hier zijn 3 tips om van je tuin een plek te maken waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Dé 3 tips waarmee je het hele jaar geniet in je tuin

  1. Maak een comfortabele zithoek. Een comfortabele zithoek is essentieel om van je tuin een verlengstuk van je woonkamer te maken. Kies voor comfortabele tuinmeubelen, zoals een loungeset, tuinbank of hangmat, en zorg voor zachte kussens en dekens om warm te blijven op koelere avonden. Plaats ook een bijzettafeltje of een salontafel om drankjes en snacks op te zetten.
  2. Breng sfeer met verlichting. Verlichting is een belangrijk onderdeel van een gezellige sfeer in de tuin. Zorg voor voldoende verlichting om te kunnen zien waar je loopt, maar ook voor sfeerverlichting om de tuin een warme gloed te geven. Kies bijvoorbeeld voor lantaarns, hanglampen, spots of sfeervolle kaarsen en lantaarns. Door verschillende soorten verlichting te combineren, kun je de juiste sfeer creëren voor elke gelegenheid.
  3. Maak gebruik van accessoires. Accessoires zijn een geweldige manier om je tuin een persoonlijk tintje te geven en te laten aansluiten bij je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, beeldjes, vazen, plantenbakken en kussens in de kleuren en stijlen die je in je huis gebruikt. Door het gebruik van accessoires kun je de tuin laten aansluiten bij je persoonlijke smaak en stijl.

Bonus tip: Maak gebruik van een buitenkeuken

Een buitenkeuken is een fantastische toevoeging aan elke tuin. Het stelt je in staat om te koken en te eten in de buitenlucht, waardoor je de ervaring van het buitenleven nog intenser kunt beleven. Er zijn talloze opties voor buitenkeukens, van simpele barbecues tot uitgebreide keukens met kookplaten, ovens en koelkasten. Een buitenkeuken is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in de tuin.

Kortom, door een comfortabele zithoek te creëren, sfeerverlichting te gebruiken en accessoires toe te voegen, kun je van je tuin een verlengstuk van je woonkamer maken. En met een buitenkeuken kun je het buitenleven nog intenser beleven. Het is echter ook belangrijk om inspiratie op te doen. Want elke tuin is anders, dus ook elke tuin vraagt om ander interieur. Het is zelf lastig om hier een keuze in ta maken. Gelukkig kun je voor advies en inspiratie terecht bij Terrasadvies. Hier kun je alvast een voorproefje nemen van jouw nieuwe tuin! Geef verder natuurlijk ook je creativiteit de vrije loop en creëer de perfecte tuin om van te genieten met vrienden en familie.
 

Terug naar overzicht