Traprenovatie

Traprenovatie: een verstandige keuze

Wilt u graag uw trap laten vernieuwen omdat dit nodig is of omdat u gewoon graag iets anders wilt in uw huis? Dan vind u hier alle informatie omtrent een traprenovatie. Want wat zijn nu eigenlijk kosten van een traprenovatie en voor welke materialen kunt u allemaal kiezen? Wij hebben het voor u uitgezocht. 

Hoeveel kost het vernieuwen van een trap?

Wanneer u op zoek gaat naar de prijzen van een traprenovatie, dan komt u vaak een aantal websites tegen die onduidelijk zijn over de kosten. Dat komt omdat de kosten zeer afhankelijk zijn van verschillende factoren: hoeveel treden, welke gedeeltes van de trap u graag gerenoveerd wilt hebben, welk materiaal uw voorkeur heeft en of u bijvoorbeeld verlichting wilt toevoegen. Vandaar dat geen eenduidig antwoord kan worden gegeven op deze vraag (bron: Brugman Traprenovatie)

Wanneer uw trap gerenoveerd wordt, zal de specialist eerst met u in gesprek gaan om te bespreken wat uw wensen zijn. Uw trap zal tevens opgemeten moeten worden om een goede kosteninschatting te maken. Gemiddeld gezien is een specialist er tussen de 6 en 10 uur mee bezig. Zo weet hij zeker dat alle metingen kloppen en dat er met de renovatie zelf geen aanpassingen gemaakt hoeven te worden. Wilt u nu graag een grote trap renoveren? Dan kan het zomaar zijn dat het meetproces een aantal dagen duurt.

Iedere specialist is verschillend. Zo kunnen er aanbieders zijn die een trap kunnen renoveren tussen de 399 euro en 599 euro. Dit is inclusief het materiaalgebruik en de plaatsing van de trap. Echter is het meestal wel zo dat u dan voor een goedkopere oplossing hebt gekozen waarvan de kwaliteit van de trap vaak achterblijft en sneller vervangen zal moeten worden. Het kan ook zijn dat dit een doe-het-zelf pakket is en u de trap zelf zal moeten aanleggen of extra zult moeten betalen voor het aan te laten leggen.

Een traprenovatie is daarom meer dan alleen het aankleden van uw trap. Erkende specialisten houden ook een oog op de staat van uw trap en kunnen aanpassingen maken waar dat nodig is.

Een traprenovatie met lage kosten

Wilt u liever dat uw trap nog jaren mee gaat? Dan kunt u beter een traprenovatie kiezen die iets duurder is. Uw trap wordt dan met een hoogwaardige kwaliteit materialen vernieuwd zodat u weer jaren vooruit kunt. In eerste instantie bent u misschien iets duurder uit, maar op de lange termijn bespaart u geld. Maar wat zijn de gemiddelde traprenovatie prijzen nu eigenlijk?

De kosten zijn afhankelijk van de soort trap en hoe hoog de trap is. Daar bovenop komen de kosten van afwerking en de vorm die de trap heeft. Zo worden er meer kosten verrekend voor een trap die een kwartslag in zijn wending heeft dan een rechte trap.

De prijzen zijn grofweg als volgt:

Welke factoren bepalen de kosten

Er zijn een aantal factoren die de traprenovatie prijzen kunnen beïnvloeden. Deze factoren kunnen de kosten beïnvloeden wanneer het op een trap renoveren aan komt:

Besparen op een trap renoveren

De voordeligste renovatie is die van een gesloten trap. Bij een gesloten trap hoeven de de zijkanten niet perfect afgewerkt te worden aangezien die toch niet zichtbaar zijn. Wenteltrappen zijn over het algemeen het duurste aangezien deze het meest arbeidsintensief zijn. 

Welke materialen kunnen er gebruikt worden?

Voor het bekleden van een trap kunnen eigenlijk allerlei soorten materialen gebruikt worden. Zo kunt u gaan voor een strakke look met een trap die houten of laminaat treden heeft. Daarnaast kunt u ook kiezen voor betonnen traptredes. Wilt u liever warme voeten hebben wanneer u de trap op loopt? Dan kunt u ook kiezen voor vloerbedekking als trapbekleding. Deze werken ook nog eens dempend.

Terug naar overzicht