Verschil wandgoten en plintgoten

Verschil wandgoten en plintgoten

Er zijn best wel wat verschillende opties in kabeldraagsystemen waarmee jij de kabels in je huis of pand vrijwel onzichtbaar kunt maken. Wandgoten en plintgoten zijn twee voorbeelden van opties die je toe zou kunnen passen, maar wat is nou het verschil? 

De keuze voor een plintgoot

Een plintgoot is een hele handige optie wanneer je de kabels laag over de grond weg wilt werken. Op het eerste gezicht is het namelijk gewoon een standaard plint die langs de muur over je vloer loopt, maar dit is een handige manier om je kabels onzichtbaar weg te werken, omdat je deze gemakkelijk in de plint kunt vervoeren. Zo is een plint eigenlijk efficiënt geworden en zul je geen idee hebben dat hier kabels doorheen lopen, wanneer je het niet weet. Het is een alledaags detail in huis dat op deze functionele manier gemakkelijk gebruikt kan worden en dus multifunctioneel geworden is. Een perfecte methode voor de kabels. 

Wat is een wandgoot?

Een wandgoot is zoals de naam eigenlijk al noemt een goot die je aan de wand kunt bevestigen waar je de kabels in weg kunt werken. Deze goot kun je overal op de wand plaatsen. Wil je bijvoorbeeld een goot met stopcontacten in het midden van de wand en horizontaal geplaatst? Dan is dat een optie. Wil je deze verticaal geplaatst, dan kan dat vaak ook. Een wandgoot kan overal op de wand geplaatst worden en dat maakt dat deze voor iedere ruimte te gebruiken is en zo ook gemakkelijk iedere ruimte van stroom op verschillende niveaus in de ruimte kan voorzien. Zo kun overal stopcontacten plaatsen. 

De verschillen in de opties voor kabeldraagsystemen

Zo zie je dat een plintgoot eigenlijk alleen maar op vloerhoogte worden gebruikt en dat een wandgoot overal aan een wand bevestigd kan worden en ook op alle hoogtes. In een plintgoot worden meestal geen stopcontacten geplaatst terwijl dit in een wandgoot een van de voordelen is waarom deze in een ruimte toegepast wordt. Een wandgoot is er niet om een stroompunt te verdoezelen, maar om het makkelijker te maken. Een plintgoot is er om de kabels weg te kunnen werken op een subtiele manier waardoor je het eigenlijk niet op zal vallen. Zo zie je dat er best wel wat verschillen zijn tussen een plintgoot en een wandgoot.

Per situatie verschillend

Beide goten hebben voordelen te bieden die jou over de streep zouden kunnen trekken om voor de ene of voor de andere optie te kiezen wanneer er kabels in de ruimte moeten worden toegevoegd of worden weggewerkt. Met verschillende Yessspro producten kun je een mooi project starten. 

Terug naar overzicht