Waarom droogbloemen kopen bij de groothandel duurzaam is

Waarom droogbloemen kopen bij de groothandel duurzaam is

Als het gaat om duurzaamheid, zijn er veel dingen waarvan we inmiddels weten dat zij een positieve impact maken. Zo kunnen we een betere boiler aanschaffen, elektrisch gaan rijden en minder lang douchen. Ook het kopen van lokale producten kan onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen. Zoals iedereen die met dit onderwerp bezig is je kan vertellen, is een van de belangrijkste aspecten van duurzaamheid het kiezen van producten die geen negatieve impact hebben op het milieu. Een onderwerp waar mensen hier minder vaak bij stilstaan is het kopen van droogbloemen in plaats van echte bloemen. Lees daarom verder voor meer informatie over waarom droogbloemen kopen bij een groothandel duurzaam is.

Duurzaamheid en de droogbloemen groothandel

Als het op bloemen aankomt, is het kopen van droogbloemen bij de groothandel de meest duurzame optie. Veel mensen zijn namelijk al jaren bezig om hun huis en leven steeds duurzamer te maken. Een aspect dat ze vaak over het hoofd zien, is het gebruik van gedroogde bloemen in plaats van echte bloemen. Dit is toch zonde, want een vers boeket bloemen gaat gemiddeld maar een tot anderhalf week mee. Zoals je je kunt voorstellen, zijn dat aardig wat boeketten in een jaar die je erna moet weggooien!

Droogbloemen van een groothandel

Droogbloemen gaan veel langer mee dan verse bloemen, wat betekent dat je je niet langer zorgen hoeft te maken dat ze verwelken en bederven. Dat is niet alleen erg makkelijk en praktisch, maar zorgt er ook nog eens voor dat je minder weggooit. Zo dragen droogbloemen en de droogbloemen groothandel bij aan duurzaamheid. Als je een boeket droogbloemen namelijk op een droge plek bewaart waarbij ze niet in de zon komen, gaan ze tussen een half jaar tot een jaar mee. Dat is een aanzienlijk verschil als we dit vergelijken met een boeket echte bloemen!

Droogbloemen kopen bij een groothandel

Een droogbloemen groothandel biedt daarnaast een breed scala aan verschillende droogbloemen en takken aan. Waardoor je de perfecte bloemen voor een evenement snel gevonden hebt. Vooral als je veel verschillende soorten droogbloemen nodig hebt, kan een droogbloemen groothandel nog meer bijdragen aan duurzaamheid. Bij een groothandel kun je namelijk vaak grotere hoeveelheden in een keer bestellen. Dat zorgt niet alleen voor meer voordeel, maar beperkt je bestelling ook nog eens tot één levering. Hierdoor komt er ook bij de bezorging van je droogbloemen minder koolstofdioxide vrij. Zo dragen droogbloemen bij aan een duurzamer huis!
 

Terug naar overzicht