Zo maak je een verhuizing makkelijker

Zo maak je een verhuizing makkelijker

Iedereen weet hoeveel er komt kijken bij een verhuizing. Nadat alles geregeld is voor het huis zelf, en de verkoop of verhuur van de vorige stek, begint het bij inpakken. Dan met alles verplaatst en weer uitgepakt. lees hier hoe je je spullen beter kan beschermen met behulp van verhuisdekens. 

Verhuisdekens

Een eerste middel om je verhuizing makkelijker, leuker en eigenlijk ook goedkoper te maken is met behulp van verhuisdekens. Hiermee zorg je ervoor dat je spullen goed beschermd zijn tegen het vallen en stoten die soms bij een verhuizing komen kijken. Dit is goedkoper, omdat je minder schade aan meubels hebt en hiermee zelfs kan voorkomen dat meubels stuk gaan en na de verhuizing gelijk vervangen moeten worden. Ook zorg je ervoor dat je alle meubelstukken tijdens het verhuizen in de auto of vrachtwagen strak tegen elkaar kunt zetten met de dekens ertussen, zodat het niet kan bewegen of elkaar kan beschadigen. 

Beschermfolies en vloerbescherming

Naast verhuisdekens, is ook het gebruik van beschermfolie een optie om je meubels en andere spullen te beschermen tijdens de verhuizing. Dit beschermfolie heeft net iets meer dikte en kan hiermee naast het beschermen van je spullen tijdens de verhuizing, ook goed dienen voor bijvoorbeeld het vervoer van schilderijen. Ook kan je met beschermfolie je nieuwe huis beschermen tegen vuil en verf als jij het jouw plekje aan het maken bent. Hierbij is het ook belangrijk om te denken aan vloerbescherming. Hiermee voorkom je niet alleen vuil en verf op de grond, maar ook krassen bij het verschuiven van de meubels en het in- en uitlopen van verhuizers. 

Andere verhuismaterialen 

Naast bovenstaande kun je ook andere verhuismaterialen kiezen om je te helpen bij de verhuizing. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor afdekzeilen en meubelhoezen voor je meubels. Ook is het belangrijk om genoeg dozen te regelen om alle losse spullen in te vervoeren. Zorg er hierbij wel voor dat je markeert per doos in welke ruimte deze hoort, zodat hij gelijk goed staat en je minder tijd kwijt bent aan het uitpakken van de dozen in je nieuwe huis. Ook is het belangrijk om goed te plannen: je wilt niet dat je accentmuur nog niet geverfd is, maar je meubels wel al overgebracht worden. Dit zorgt ervoor dat je veel tijd kwijt bent aan het verplaatsen van meubels en opnieuw inpakken van alle oppervlakken. Al met al, zijn er veel trucjes om je verhuizing makkelijker te maken! Veel succes!

Terug naar overzicht